Tren hjemme – tips til gode treningsredskaper

Mistrives du på treningsstudio, eller har du aldri tid til å reise dit? Det er ingen unnskyldning for ikke å trene. Det går nemlig godt an å trene hjemme. Alt man trenger er motivasjonen, og muligens noen enkle og gode treningsredskaper. Her er noen forslag til praktiske treningssredskaper for hjemmet:

En yogamatte til å legge på gulvet kan anbefales. En slik treningsmatte gjør det mer behagelig å gjøre øvelser på gulvet. Yogamatten er altså ikke bare for dem som gjør yoga, den egner seg godt for styrketrening og tøye-øvelser som gjøres på gulvet. På matten kan du for eksempel ta situps, mageøvelsen “planken”, armhevninger osv. Ikke glem å tøye ut etter treningen.

KettlebellsKan man trene styrke hjemme uten treningsutstyr? Ja faktisk, det finnes massevis av gode øvelser som ikke krever hjelpemidler, kun tyngden av din egen kropp. Men dersom du gjerne vil ha litt ekstra utbytte av treningen, knan noen manualer være løsningen. Man kan også følge den siste trenden og benytte kettlebells. Kettlebells er russiske vektkuler med hånttak, som skal gi svært effektiv styrketrening samtidig som du også får bedre kondisjon! Treningen fokuserer på dynamiske øvelser for hele kroppen.

ballanseballBalansetrening er noe man enkelt kan drive hjemme. Det finnes mange gode øvelser med en pilatesball.Det finnes mange tips til øvelser på nettet. Du kan også kjøpe en trenings-video som demonstrerer ulike øvelser. Dette hjelper deg til å få en variert trening og ny inspirasjon. Hvis du ønsker å investere litt mer penger, kan du gå til en personlig trener, som setter sammen et treningsprogram som du senere kan utøve hjemme.

Trening med strikkEt enkelt verktøy som er godt egnet for hjemmetrening er en treningsstrikk. Ved hjelp av denne kan du trene armer og skuldre. Treningsstrikkene fins i forskjellig lengde og styrkegrader. Hvis du er nybegynner eller skal trene deg opp etter en skade, anbefales treningsstrikk med lav motstand. Når du kommer i form, begynner du med kraftigere strikker. En fordel med treningsstrikken er at du kan ha den med deg på ferie også!

Hvilke redskaper benytter du når du trener hjemme? Vi vil gjerne ha flere gode treningstips fra deg! Legg inn kommentarer nedenfor,

Dette innlegget ble publisert i Helse & skjønnhet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.