Kjøpe gaver på nett: Rettigheter og frister

Oisann! Det er under én måned igjen til jul! Hvis du ikke allerede er godt i gang med julegavene, er det snart på tide å begynne. Spesielt hvis du ønsker å kjøpe gaver på nettet. Å handle gavene på nett er både enkelt og fort gjort. Ute er det kaldt og glatt, på kjøpesenteret er det varmt og traveFrist for sending av gaverlt. Hvorfor ikke sitte behagelig hjemme i din egen stue med en kopp god te og handle julegaver i fred og ro? I mange tilfeller fins det også penger å spare på å bestille gaver på nettet. Det er definitivt en fordel når julegavene ser ut til å ville grave et dypt hull i lommeboken din.Julegaveideer

Netthandel og rettigheter

En del finner det kanskje litt skummelt å handle gavene på nett. Tenk om den ikke faller i smak og må byttes? Faktisk har man flere rettigheter når det gjelder netthandel enn handel i vanlig butikk. De fleste butikker pleier å strekke seg langt når det gjelder bytte av julegaver etter jul, men de er ikke lovpålagt å ta inn igjen varer det ikke er noe feil med. Når man har handlet i nettbutikk, har man derimot full angrerett 14 dager etter at varen er mottatt. Du har ikke noe krav på å få pengene tilbake etter at angrefristen er utløpt. Sjekk derfor i nettbutikkens betingelser om de tillater bytte av julegaver. Hos Forbruker Europa finner du mer om dine rettigheter i forbindelse med netthandel.

Det lønner seg alltid å betale med kredittkort når du handler på nett, ettersom du da er beskyttet av kredittkortloven og kan få tilbake pengene hvis noe skulle gå galt. Les gjerne Forbrukerombudets tips til trygg julehandel på nett før du går i gang.

Frister før jul
Frist for sending av gaver
Du bør undersøke om gaven du ønsker å bestille er tilgjengelig på lager, og sjekke leveringstiden for den aktuelle varen til ditt hjemsted. Leveringstiden kan variere med avstanden fra butikkens lager til der du bor.

Hvis du ønsker å sende gaver til dine kjære i andre deler av Norge, garanterer Posten at gaver sendt før 16. desember vil komme frem i tide. Skal du sende gaver og kort til Europa, gjelder det å beregne litt bedre tid. Små pakker, kort og brev må sendes før 14. desember til Europa. Skal du sende gaver til USA er du allerede sent ute. Siste frist er i dag – 25. november! Du kan sjekke Postens sider og søke etter landet du skal sende til for å få eksakt dato. Lykke til med julegave-handelen!

Les også Topp 10 julegaver til barn

Dette innlegget ble publisert i Foreldre & barn, Hjem & hage og merket med . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.