Fastelaven og morsdag på en gang!

I løpet av de neste åtte dagene er det jammen 3 ting som skal feires! Først kommer fastelavenssøndag og morsdag på én gang, og så kommer valentinesday 4 dager senere. Rart egentlig, at morsdagen er lagt midt oppi alt det andre som skal skje i februar? Nok om det. Har du planlagt hvordan du vil feire disse dagene da? At fastelaven og morsdag faller på samme dag, er kanskje ikke så dumt, for da blir det 2 gode grunner til å bake fastelavensboller!
Oppskrift på fastelavensboller med krem

Her er en god bolleoppskrift: (Ca 16 boller)
600 g hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
½ ts kardemomme
3½ dl melk
50 g gjær

Fyll:
3 dl kremfløte
Litt vaniljesukker

Melis til pynt

Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til melken er fingervarm. Tilsett gjæren. Hell melkeblandingen i deigen, og elt godt.

For å få gode, saftige boller er det viktig at deigen blir eltet skikkelig. Jeg pleier å kjøre bolledeigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til den blir smidig og løsner fra bakebollen. Ikke vær for ivrig med å tilsette mel, for deigen blir mindre og mindre klissete, etterhvert som den eltes. Deretter må den få heve og hvile seg i 30-40 minutter.

Kna deigen godt, og bak ut bollene. Sett dem til heving på et lunt sted, under et håndkle. Når de har hevet i 40-50 minutter er det på tide å skru på ovnen og pensle bollene med egg, hvis du vil ha blanke fine boller. Stek dem midt i ovnen på 225 grader til de blir gylne, i alt fra 9-15 minutter, avhengig av ovnen din og størrelsen på bollene. Avkjøl bollene på rist.

Kremen piskes og smakes til med vaniljesukker.Blomster av Joe Shlabotnik
Når bollene har kjølt seg ned, kan de deles i to, fylles med krem, og pyntes med siktet melis på toppen. Nam!

Morsdagsgave
Nybakte boller med krem er morsdagsgave så god som noen, dersom pappaen i huset hjelper barna med bakingen! Ellers er det stor stas med hjemmelagde tegninger og kort fra barna eller en nydelig bukett med blomster, som du enkelt kan bestille på nettet for levering hjem på døren!

Flere ideer til morsdagsgave finner du her. Da skulle alt ligge til rette for en hyggelig søndag!

Dette innlegget ble publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.