Endomondo får deg ut av sofaen!

Jeg må innrømme at jeg ikke har satt av særlig mye tid til trening det siste året. Men som de fleste andre ønsker jeg å starte et nytt og bedre liv nå som vi er i gang med et nytt år. Å melde meg inn på treningsstudio ser jeg ikke på som et alternativ, men jeg har ambisjoner om å bruke beina mer og bilen mindre. Heldigvis har en av mine venner på Facebook fått meg inn på rett spor, kun ved hjelp av en trenings-app!

Endomondo Sports tracker

Endomondo heter vidunderet. Min venninne hadde lagt ut et skjermbilde fra sin telefon på Facebook, som viste oppsummeringen av hennes siste spasertur og oppfordret en annen venninne til å gjøre det samme. Det jeg trenger for å få lyst til å trene, er konkurranse-aspektet! Det er mye morsommere å trene når man er fler, slik at man kan konkurrere mot både seg selv og andre! Jeg slo til og kjøpte fullversjonen av Endomondo for iPhone. Den kostet bare 35 kroner! Så la jeg ut på spasertur til en butikk som ligger 3 km unna i steden for å kjøre bil 400 meter ned i gata…

Appen viste meg hvor fort jeg gikk under hele turen, den viste estimert kaloriforbruk, hvor langt jeg hadde gått, jeg kunne følge med på kartet og om jeg hadde hatt et pulsbelte koblet til, ville jeg også kunne registrere pulsen. Etter endt tur, fikk jeg en oppsummering som viste både gjennomsnittshastighet på hele turen, den viste at jeg hadde beveget meg fra 190 moh ned til 68 moh og opp igjen. På hjemveien ringte sønnen min og lurte på om jeg snart var hjemme, så jeg måtte gå på litt ekstra opp de siste bratte bakkene for å rekke hjem til det tidspunktet jeg hadde lovet å være hjemme, noe som også hjalp veldig på motivasjonen når jeg var sliten!

Oppsummering av min siste treningsøkt med Endomondo

Det går an å legge inn nye treningsruter som kan deles med andre, og flere i mitt område har allerede gjort det. Det ligger både enkle og avanserte ruter inne, både for løping, sykling og gåturer. Jeg blir veldig lei av å gå de samme turene dag ut og dag inn, så neste helg vil jeg forsøke å gå en av rutene som er lagt inn. Appen viser både hvor lang ruten er, hva som er beste tid på ruten, og avstanden fra deg og til der ruten begynner. Endomondo kan også benyttes for alle mulige andre slags treningsformer, f.eks. roing, langrennsski, alpint, golf, ridning, aerobik og mye mer! Det er bare å velge treningsform på skjermen og sette i gang. På nettsiden til Endomondo finner du også en lang rekke utfordringer, som det går an å melde seg på, f.eks. gå 2013 km i år 2013. Slike konkurranser kan være gull verdt dersom motivasjonen begynner å svikte!

Jeg logget meg inn på Endomondo med min Facebook-profil, og fikk derfor opp forslag om venner som jeg kan legge til. Dette er også noe som kan hjelpe på motivasjonen! I nyhetsfeeden ligger turene til mine venner, som viser at jeg må komme meg ut igjen ganske snart om jeg skal holde tritt! Så i kveld planlegger jeg å kjøre bilen til verkstedet og gå hjem igjen, noe som skal ta rundt en time.

Wish me luck!

Dette innlegget ble publisert i Helse & skjønnhet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.