Cake Pops – populære kaker i barnebursdag!

Har du hørt om Cake Pops? Det hadde ikke jeg for 10 dager siden. Men så skulle min sønn på 6 feire bursdagen sin….

Han har fått opp øynene for spill som Angry Birds, og hva ville ikke da være kulere enn å lage en skikkelig Angry Birds-bursdag? Med Angry Birds-spill i storformat, og kaker som ligner på de sinte fuglene og de dumme grisene!

Nettet er fullt av blogger som forteller hvordan man lager Cake Pops. For de uinnvidde er Cake Pops små kakekuler, som er satt på pinne og pyntet. Kakene kan for eksempel dyppes i farget sjokolade, og bli til omtrent hva du måtte ønske.

Det så forholdsvis lett ut, så jeg skred til verket. Dvs først handlet jeg inn nødvendige råvarer. Det du trenger er som følger:

  • Kakebunn (jeg brukte sjokoladekake)
  • Glasur (Jeg brukte sjokoladeglasur og litt smeltet mørk sjokolade)
  • Hvit sjokolade
  • Farge (Cacas)
  • Marsipan
  • Pinner til å ha kakene på (Fås også fra Cacas)

Cacas-farger og pinner, og diverse annet kake-stæsj, for eksempel candy melts som er sjokolade som er lett å smelte i microbølgeovnen får man kjøpt i vanlig dagligvarebutikk (Meny f.eks.) eller på f.eks. på noen Jernia-butikker.

Jeg stekte kaken dagen i forveien, for den skal smuldres opp og blandes med glasur. Jeg brukte ca 300 g sjokoladekake, 1 pose glasur blandet med 3 ss vann, 1/2 plate mørk sjokolade og litt smør. Helst burde jeg nok brukt enda mer glasur, for kakemassen ble litt for smuldrete, og sprakk lett opp.

Massen ble formet til små kuler (litt mindre enn en golfball) som jeg plasserte på et lite brett og satte i kjøleskapet i 10 minutter. Deretter stakk jeg inn pinnene, og satte brettet i fryseren en stund, mens jeg gjorde klar sjokoladen. Grunnen til at popsene bør stå litt i fryseren, er at sjokoladetrekket skal stivne raskt.

Sjokoladekake-kuler

Smelting av hvit sjokolade
Man må gå forsiktig frem når en skal smelte hvit sjokolade. I learned the hard way… med altfor kraftig varme på første porsjon. Så måtte jeg Google litt…Det beste er å bruke mikrobølgeovn, da har du mest kontroll. Begynn med 30 sek. på full effekt, ta deretter skålen ut og rør, kjør på med 10 sekunder til, rør mer, og ta noen sekunder til hvis nødvendig. Deretter kan du tilsette farge….

Men her begynte de virkelige utfordringene…
Hvit sjokolade oppfører seg ikke alltid pent. Den hater vann. Smeltet hvit sjokolade, blir til en klumpete vanskelig masse, dersom den kommer i kontakt med den minste dråpe med vann! Eller med flytende Cacas-farger da, i mitt tilfelle.

Senere fant jeg ut at det finnes Cacas-farger i pulverform som er godt egnet til å farge hvit sjokolade, og at den fargen jeg hadde kjøpt egner seg bedre til marsipan og glasur. Men ettersom det var søndag, måtte jeg improvisere.

Resultatet av prosjektet ble at jeg klarte å kline litt blå sjokolademasse utover 4 av fuglene ved hjelp av en skje, og resten av kulene dyppet jeg i hvit sjokolade. Heldigvis er jo noen av fulgene hvite. Resten av figurene ble dekket med et tynt lag farget marsipan. Øyne, nebb, tryner, øyenbryn osv ble også laget i farget marsipan.

Resultatet ser du her:

Angry birds cake pops

For at popsene skulle stå pent rett opp og ned i koppen, brukte jeg litt oasis i bunnen av koppen. Du kan også bruke isopor.
Til min store overraskelse smakte de godt, og ble populære både blant store og små!

Dette innlegget ble publisert i Foreldre & barn, Hjem & hage og merket med . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.