10 ting du IKKE trenger til babyen

Du som venter barn, lurer helt sikkert på hva du trenger til din baby, og det fins en hel del babyutstyr der ute som nybakte foreldre gjerne skaffer seg. Tidligere har jeg skrevet en artikkel om 10 ting du trenger. Men det fins like mange unyttige ting der ute, som du bare kommer til å kaste bort penger på. Mitt råd er derfor at du først ser an behovene før du handler altfor mye utstyr til din baby.

Gravid

Her er listen over 10 ting jeg mener du sannsynligvis ikke kommer til å trenge

BleiebøtteBleiebøtte
Bleiebøtten blir nærmest prakket på deg i babybutikkene. Mange babybutikker gir dem bort gratis. Problemene med bleiebøtten er 1) Pose-refills er forholdsvis kostbare, og bøtten er kun designet til spesialposer. 2) Til tross for systemet med posene som lukkes rundt hver bleie, begynner det å lukte vondt av bleiebøtten etter en tid, særlig hvis den står på et varmt baderomsgulv, som gjerne er et naturlig sted for en slik søppelbøtte.

Amme-BH med spiler
IKKE bruk spiler mens du ammer. Da er det dessverre stor fare for å få tette melkeganger, og brystbetennelse. Kjøp heller noen gode myke amme-BHer, og sørg for at de passer godt. Husk å kjøpe større BH enn du normalt bruker. Vær også nøye med å bruke ullinnlegg slik at du ikke blir kald, noe som også kan føre til betennelse.

AmmeputeAmmepute
De aller fleste klarer seg fint med en vanlig sofapute eller pute fra senga. Enkelte syns nok ammeputen er en perfekt løsning, men min erfaring er at barnet blir veldig varmt (sommerbarn) og at det er vanskelig å få nok støtte.

Badestol
Det er ikke lett å vaske babyens rumpe i en badestol. Du kan like gjerne holde babyen med hånden som å investere i en badestol som skal plasseres oppi badekaret.

Manuell brystpumpeManuell brystpumpe
Dersom du har stort behov for å pumpe melk, vil du raskt pådra deg betennelse i hendene, dersom du skal benytte en håndpumpe. Kjøp heller en elektrisk brystpumpe. Dersom du bare en sjelden gang skal pumpe melk, kan du like gjerne lære deg å håndmelke. Mange får ut mer melk ved hjelp av håndmelking enn ved hjelp av en pumpe likevel.

Gåstol og hoppesele
Selvom mange babyer syns det er morsomt å bli satt oppreist i en gåstol, slik at de kan komme seg opp og frem, eller hoppe opp og ned i døråpningen i en hoppesele helt selv, så er ikke disse anbefalt av fysioterapeuter, fordi de ikke er bra for babyens rygg.

Babybjörn OriginalOriginal Babybjörn bæresele
Noe særlig vondere å bære i skal man lete lenge etter enn en Babybjörn Original. Bæreseler bør ha et hoftebelte som fordeler belastningen på hele overkroppen til personen som skal bære. Bæreselen bør også ha en god ergonomisk sittedel for barnet, der bena til barnet ikke blir hengende rett ned og dingle. Kjøp heller en ergonomisk bæresele, bæresjal el.l.

Parasoll til vognen
Parasoller har en lei tendens til å vri seg med vinden. Kjøp heller en barnevong der styret kan snus over til den andre siden dersom solen eller vinden står rett på, og benytt eventuelt et helseteppe delvis foran åpningen på vogna hvis det er nødvendig.

Ammemadrass
En fancy ammemadrass kan høres praktisk ut, men hos mange blir den aldri brukt.

Er du enig i listen? Hva er ditt dårligste kjøp? Har du kjøpt noe til din baby som har vært helt bak mål? Vi vil gjerne høre dine erfaringer!

Dette innlegget ble publisert i Foreldre & barn og merket med . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til 10 ting du IKKE trenger til babyen

  1. Line sier:

    Her var det mange gode tips. Har seks av ti ting selv. Noen mer brukt en andre.

  2. Kelkoo NO sier:

    Takk for det, Line. Det er selvfølgelig ulike erfaringer med disse tingene. Mye her er jo min subjektive mening, men jeg vet mange er enig med meg i flere av punktene!

  3. Thorny sier:

    Jeg er enig i det meste her, men bleibøtten hadde jeg ikke klart meg uten særlig lenge… For oss som ikke gidder å gå ut med søppel veldig ofte, er den en genial innretning! (selv på varme baderomsgulv)