Brudekjoler 2013 – Leila Hafzi

Skal du gifte deg og er på jakt etter den perfekte brudekjolen? Hvis du liker romantiske eller nostalgiske brudekjoler, bør du virkelig ta en titt på kolleksjonen til den norske designeren, Leila Hafzi!

Leila Hafzi - Brudekjoler

Oslo Fashion Week på fredag viste hun fram de lekre kjolene i kolleksjonen Mayalu (som betyr “min elskede” på nepalsk), akkompagnert av klassisk musikk.

“Mayalu” ble lansert i Milano juni 2012, og til denne kolleksjonen har Leila Hafzi hentet inspirasjon fra Nepal og bønneflagg som henger over hustak i Kathmandu. Slitt av vind og sol, blir de skarpe kantene myke og røffe – en teknikk gjenskapt i detaljer av ujevnt kuttet silke. Som med alle Royaye Sefid-kolleksjonene, er kjolene tilgjengelige i et bredt spekter av farger.

Leila Hafzi har et sterkt fokus på etikk og bærekraftige materialer. Siden 1997 har hun jobbet med miljøvennlige materialer og etisk produksjon, hovedsakelig i Nepal.

 

 

Publisert i Klær og mote | Merket med , , | Kommentarer av

Fastelaven og morsdag på en gang!

I løpet av de neste åtte dagene er det jammen 3 ting som skal feires! Først kommer fastelavenssøndag og morsdag på én gang, og så kommer valentinesday 4 dager senere. Rart egentlig, at morsdagen er lagt midt oppi alt det andre som skal skje i februar? Nok om det. Har du planlagt hvordan du vil feire disse dagene da? At fastelaven og morsdag faller på samme dag, er kanskje ikke så dumt, for da blir det 2 gode grunner til å bake fastelavensboller!
Oppskrift på fastelavensboller med krem

Her er en god bolleoppskrift: (Ca 16 boller)
600 g hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
½ ts kardemomme
3½ dl melk
50 g gjær

Fyll:
3 dl kremfløte
Litt vaniljesukker

Melis til pynt

Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til melken er fingervarm. Tilsett gjæren. Hell melkeblandingen i deigen, og elt godt.

For å få gode, saftige boller er det viktig at deigen blir eltet skikkelig. Jeg pleier å kjøre bolledeigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til den blir smidig og løsner fra bakebollen. Ikke vær for ivrig med å tilsette mel, for deigen blir mindre og mindre klissete, etterhvert som den eltes. Deretter må den få heve og hvile seg i 30-40 minutter.

Kna deigen godt, og bak ut bollene. Sett dem til heving på et lunt sted, under et håndkle. Når de har hevet i 40-50 minutter er det på tide å skru på ovnen og pensle bollene med egg, hvis du vil ha blanke fine boller. Stek dem midt i ovnen på 225 grader til de blir gylne, i alt fra 9-15 minutter, avhengig av ovnen din og størrelsen på bollene. Avkjøl bollene på rist.

Kremen piskes og smakes til med vaniljesukker.Blomster av Joe Shlabotnik
Når bollene har kjølt seg ned, kan de deles i to, fylles med krem, og pyntes med siktet melis på toppen. Nam!

Morsdagsgave
Nybakte boller med krem er morsdagsgave så god som noen, dersom pappaen i huset hjelper barna med bakingen! Ellers er det stor stas med hjemmelagde tegninger og kort fra barna eller en nydelig bukett med blomster, som du enkelt kan bestille på nettet for levering hjem på døren!

Flere ideer til morsdagsgave finner du her. Da skulle alt ligge til rette for en hyggelig søndag!

Publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn | Merket med , , , , | Kommentarer av

Kom igang med Crossfit!

CrossFit er en form for trening som har blitt svært populær de siste årene. Hvorfor er ikke lett å svare på, men kanskje vi har blitt lei av de klassiske treningsformene? Her får du litt grunnleggende innsikt i denne typen trening, som skal være svært effektiv for alle, både nybegynnere og godt trente!

CrossFit: Funksjonell trening

Så hva er CrossFit, da? Jo, det er noe som kan kalles funksjonell trening. Funksjonell trening betyr at i tillegg til å trene styrke, trenes og utvikles kroppen bevegelse, balanse og koordinasjon. Dette oppnås ved å gjøre øvelser som aktiverer mange forskjellige muskelgrupper samtidig. Det er på dette punktet CrossFit og klassisk styrketrening skiller seg mest fra hverandre. Tradisjonell styrketrening fokuserer mer på å isolere enkelte muskelgrupper i hver øvelse, mens i CrossFit bruker vi mange frie vekter som kettlebells og vektstenger. Treningsmaskiner bruker man ikke i det hele tatt. Det er stort fokus på å oppnå optimal helse ved hjelp av riktig kosthold og trening, og før man kan oppnå koordinasjon og kroppskontroll må man først opparbeide seg muskler og kondisjon.

CrossFit og funksjonell trening er basert på at du skal utføre øvelsene med naturlige bevegelser. I hverdagen er det nemlig ikke ofte vi utfører aktiviteter der vi kun aktiverer en muskel av gangen, vanligvis er mange muskler delaktige når vi gjør en bevegelse. Derfor er dette en mer naturlig treningsform. Men det å trene Crossfit er både utrolig effektivt og utrolig tungt! Treningen tar vanligvis ikke mer enn 30 minutter. Øvelsene blir utført på tid, f.eks. må du utføre et visst antall repetisjoner før tiden er ute, eller så må du gjøre et visst antall repetisjoner av en øvelse så fort du kan. Treningsopplegget er hardt, og man har derfor ikke behov for lange økter for å bli i bedre form. Ved at du alltid jobber mot tiden, er det lett å se utviklingen og fremgangen din!

Et annet viktig aspekt i treningen er variasjon. Du vinner ingenting på å falle inn i en rutine, så det er viktig å variere treningen med forskjellig tid og ulike øvelser. Prøv å holde pulsen oppe gjennom hele treningen, selv om det er tungt. Det er også bra for hjertet. Om du trener CrossFit, blir den tiden du bruker på trening, svært effektiv, og du har mer tid igjen til å gjøre andre ting enn å trene.

Dersom du er interessert i denne treningsformen, foreslår vi at du undersøker hvor du kan finne din nærmeste CrossFit-senter og ta kontakt med dem. Det kan være akkurat det du trenger for å komme i gang med riktig trening! Trenger du litt ekstra motivasjon? Kjøp deg noen nye treningsklær før du setter i gang. Lykke til!

Publisert i Helse & skjønnhet | Merket med , , , , , | Kommentarer av

Hva skal du kjøpe i gave til mamma?

Om et par uker er det morsdag, og det er snart på tide å tenke på hva mamma skal få i morsdagsgave. Søndag 10. februar er det vi feirer morsdag i Norge i år. Selvfølgelig har mamma fortjent å bli feiret! Frokost på sengen, en vakker blomst eller en god middag kan gjøre henne glad i flere dager! Du trenger ikke kjøpe en dyr gave til mamma, det er tanken som teller og kanskje setter hun aller mest pris på å få noe som barna har laget helt selv!

Gaver til mamma

Om du likevel gjerne vil skjemme bort din mor (eller dine barns mor) litt ekstra denne dagen med å kjøpe en morsdagsgave, har vi noen tips og ideer her. Noe som hele familien kan ha glede av er et nytt digitalt kamera. Hvis du har et litt mindre budsjett, kan du kjøpe en digital fotoramme der moren kan se bilder av sine vakre barn mens hun sitter på kontoret. Er mamma glad i å lytte til musikk? Da kan en høyttaler eller gode hodetelefoner til mobilen hemmes passe perfekt!

Parfyme er en klassisk gave til mamma. Kanskje hun har en gammel favoritt som trenger påfyll? Å få for mye sol kan være farlig, så hva med å hjelpe mamma å oppnå den ettertraktede brunfargem på en sikrere måte med en flaske selvbruning? Nytt undertøy kan også falle i smak, men det kan være vanskelig å finne rett størrelse, så hva med å bare gi henne et gavekort?

Mødre jobber ofte hardt både på jobb og hjemme. Hvorfor ikke gi henne muligheten til å slappe av i en hengekøye der hun kan ta seg en velfortjent pause med en god bok?

Om mamma er glad i å pynte hjemme, setter hun sikkert pris på å få en fin vase, en vakker karaffel eller bolle, eller et pent serveringsbrett, som du selvfølgelig kan bruke når du serverer henne frokost på sengen! Har du et høyere budsjett, kan du jo vurdere et hjelpemiddel til hjemmet som letter hverdagen hennes, for eksempel en kjøkkenaskin, brødbakemaskin eller hva med en robotstøvsuger!

Er du mamma selv, så kan du gjerne fortelle oss hva du ønsker deg til morsdagen. Har du flere gode gavetips? Del de med oss i kommentarfeltet nedenfor!

 

Publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn | Merket med , , , , , | Kommentarer av

Ja til stilige, fargerike hvitevarer!

Har du lyst å sette litt farge på tilværelsen? Hva med å investere i noen fargerike hvitevarer i steden for å bruke penger og tid på å male kjøkkenet, eller bytte ut fliser og fronter på et ellers kjedelig og hvitt kjøkken? Velger du stilige kjøkkenmaskiner, kan de gjerne stå fremme og pryde kjøkkenbenken, fremfor å stues inn i et mørkt skap!

Det finnes utrolig mange kule alternativer i spreke farger fra merker som Kenwood, Bodum, OBH NOrdica og Smeg. Er du lei av hvitt, sort og rustfritt stål? Vi har plukket noen av våre favoritter som vi tror du vil elske.

Bodum Bistro Blender

Bodrum Bistro Blender

Blenderen i Bistro-serien til Bodum er laget for å lage oppsikt på kjøkkenet.
Tilgjengelig fra kr. 1095,- + frakt hos Lefdal

 

Kenwood KMX80 Barcelona Kjøkkenmaskin

Kenwood KMX80 Barcelona kjøkkenmaskin

Med denne kjøkkenmaskinen får du retro design kombinert med spennende striper og farger og ergonomisk utførelse
Tilgjengelig fra kr 2995,- + frakt hos Elkjøp

 

Smeg kjøleskap – kombiskap i retrostil

Smeg kombiskap

Kjøleskapene i fargerik 50-tallsstil gir kjøkkenet ditt et helt nytt uttrykk! Velg mellom spreke farger som gul og oransje, eller forsiktige farger som lyseblå og mintgrønn.
Tilgjengelig fra 14990,- + frakt hos Lefdal

 

Nespresso C120 Citiz & Milk – kapselmaskin med melkeskummer

Nespresso C120

Nespresso Citiz & Milk er skapt for å tilfredsstille både Nespresso-elskere og folk med lidenskap for moderne design.
Du får den til 1695,- + frakt hos Komplett Home

 

OBH Nordica iskremmaskin

OBH Nordica iskremmaskin - Blå eller rosa

Hva med å lage lekker hjemmelaget is med denne iskremmaskinen i blå eller rosa fra OBH Nordica? På ca. 10 – 12 minutter er isen ferdig, og den kan lages og serveres i samme bolle. Det følger med 2 boller for både vanlig is og sorbet.
Tilgjengelig fra kr. 355,- fra Siba

http://www.kelkoo.no/p-kaffemaskiner-og-kaffetraktere-147101/nespresso-c-120-19699253
Publisert i Hjem & hage | Merket med , , , | Kommentarer av

Endomondo får deg ut av sofaen!

Jeg må innrømme at jeg ikke har satt av særlig mye tid til trening det siste året. Men som de fleste andre ønsker jeg å starte et nytt og bedre liv nå som vi er i gang med et nytt år. Å melde meg inn på treningsstudio ser jeg ikke på som et alternativ, men jeg har ambisjoner om å bruke beina mer og bilen mindre. Heldigvis har en av mine venner på Facebook fått meg inn på rett spor, kun ved hjelp av en trenings-app!

Endomondo Sports tracker

Endomondo heter vidunderet. Min venninne hadde lagt ut et skjermbilde fra sin telefon på Facebook, som viste oppsummeringen av hennes siste spasertur og oppfordret en annen venninne til å gjøre det samme. Det jeg trenger for å få lyst til å trene, er konkurranse-aspektet! Det er mye morsommere å trene når man er fler, slik at man kan konkurrere mot både seg selv og andre! Jeg slo til og kjøpte fullversjonen av Endomondo for iPhone. Den kostet bare 35 kroner! Så la jeg ut på spasertur til en butikk som ligger 3 km unna i steden for å kjøre bil 400 meter ned i gata…

Appen viste meg hvor fort jeg gikk under hele turen, den viste estimert kaloriforbruk, hvor langt jeg hadde gått, jeg kunne følge med på kartet og om jeg hadde hatt et pulsbelte koblet til, ville jeg også kunne registrere pulsen. Etter endt tur, fikk jeg en oppsummering som viste både gjennomsnittshastighet på hele turen, den viste at jeg hadde beveget meg fra 190 moh ned til 68 moh og opp igjen. På hjemveien ringte sønnen min og lurte på om jeg snart var hjemme, så jeg måtte gå på litt ekstra opp de siste bratte bakkene for å rekke hjem til det tidspunktet jeg hadde lovet å være hjemme, noe som også hjalp veldig på motivasjonen når jeg var sliten!

Oppsummering av min siste treningsøkt med Endomondo

Det går an å legge inn nye treningsruter som kan deles med andre, og flere i mitt område har allerede gjort det. Det ligger både enkle og avanserte ruter inne, både for løping, sykling og gåturer. Jeg blir veldig lei av å gå de samme turene dag ut og dag inn, så neste helg vil jeg forsøke å gå en av rutene som er lagt inn. Appen viser både hvor lang ruten er, hva som er beste tid på ruten, og avstanden fra deg og til der ruten begynner. Endomondo kan også benyttes for alle mulige andre slags treningsformer, f.eks. roing, langrennsski, alpint, golf, ridning, aerobik og mye mer! Det er bare å velge treningsform på skjermen og sette i gang. På nettsiden til Endomondo finner du også en lang rekke utfordringer, som det går an å melde seg på, f.eks. gå 2013 km i år 2013. Slike konkurranser kan være gull verdt dersom motivasjonen begynner å svikte!

Jeg logget meg inn på Endomondo med min Facebook-profil, og fikk derfor opp forslag om venner som jeg kan legge til. Dette er også noe som kan hjelpe på motivasjonen! I nyhetsfeeden ligger turene til mine venner, som viser at jeg må komme meg ut igjen ganske snart om jeg skal holde tritt! Så i kveld planlegger jeg å kjøre bilen til verkstedet og gå hjem igjen, noe som skal ta rundt en time.

Wish me luck!

Publisert i Helse & skjønnhet | Merket med , | Kommentarer av

Julegave til nybakt mamma

Julegavetips

Har du en venninne, søster eller kollega som nylig har fått barn, så vil du kanskje gi henne en julegave, men vet ikke hva du skal gi? Faktisk kan det være vanskelig å finne den perfekte julegave til en mamma i 2012. Alle har jo det meste av det de trenger!

Men å få en oppmerksomhet kan være akkurat det en nybakt mamma trenger. Barnet tar all tid, og en babymamma har ikke særlig mye tid eller overskudd til å ta vare på seg selv! På Kelkoo har vi en rekke passende julegaver for en nybakt mor, så ikke fortvil. Her er noen tips til hva du kan kjøpe til jul!

Baby med nisselue

De er herlige når de sover, hva?

Klær til barnet er alltid fint å få i gave!
De som kjøper gaver til babyer, kjøper som regel babyklær i størrelse 62, 68 eller 74. Det er selvfølgelig for at klærne ikke skal bli for små med en gang. Babyer vokser jo så fort! Men det kan godt hende at mammaen setter pris på å få en nydelig drakt som kan brukes i julen, eller vintertøy, ullklær eller kule bodyer som passer akkurat nå! Hvis du kjøper klær i større størrelser enn det babyen bruker nå, bør du huske på at det må passe til riktig sesong. Husk at det viktigste når en kjøper klær til babyer, er at klærne er praktiske. Kjoler er søte, men veldig upraktiske. Bukser bør være lette å ta av, eller ha knapping i skrittet, for babyer må skiftes på mange ganger om dagen! Husk på at julegaven først og fremst er til moren, ikke til deg, og ikke til babyen! Så kjøp noe du tror moren vil elske!

Utstyr til babyen
En julegave til mor kan like gjerne være nyttig babyutstyr som gjør at babyen er glad og fornøyd mens moren får mulighet til å lese avisen en liten stund eller lage middag! Vippestol, babygym, smokker, rangler. Det er uendelig mye babyutstyr der ute. Et godt tips er å sjekke med moren hva hun ønsker seg, for man kan fort drukne i unyttig babyutstyr! Etterhvert som barnet vokser til, trenger det nye utfordringer og leker. Treleker er alltid et godt tips. De er holdbare og miljøvennlige. Andre populære leker er myke figurer med kraftige farger, som gjerne lager lyder når man beveger på de. Lekene bør også være gode å tygge og suge på, for det er slik babyer lærer om omgivelsene! Alt puttes i munnen! Sophie le Giraffe er et eksempel på en veldig populær babyleke, som er myk å holde og god å tygge på!

Helse og skjønnhet – fordi hun fortjener det.
En nybakt mor har ikke tid til å stå foran speilet i timesvis, men en deilig bodylotion, som gir litt følelse av luksus, er noe hun har bruk for. Håndpleie kan også komme godt med. Man vasker hendene hele tiden, og blir lett tørr, særlig nå om vinteren. Hårpleieprodukter, som gjør at hun kan føle seg ekstra vel etter en dusj er også et bra tips! Det trenger ikke å ta mye tid, men når man gir seg selv litt ekstra luksus, føler man seg straks mer opplagt!

Trett mor med sovende baby

Litt tid
Det småbarnsforeldre ofte har minst av er tid. Hvis du kan tilby å sitte barnevakt en gang i mellom, eller bare trille babyen rundt mens den sover, slik at moren får tid til å være litt for seg selv, er dette noe de fleste småbarnsmødre vil sette stor pris på. Gi for eksempel et gavekort på spa, mens du er barnevakt, eller et par kinobilletter med inkludert barnevakt! De færreste har forresten barnevakt uten at de skal noe spesielt, men kanskje det er akkurat det man trenger i en travel hverdag med mye nattevåk. Gi “gavekort” på trilleturer, og gi moren mulighet til å sove en time! Det kan gjøre underverker, og er gave mer enn god nok for en nybakt mor!

Gavetips til større barn kan du finne her!

 

Publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn | Merket med , , , , | Kommentarer av

Julegavetips til barn

JulegavetipsJulen er som vi alle vet, først og fremst barnas høytid. Jeg tror julenissen har blitt enda snillere med årene og barna har nok det meste av det de trenger i de fleste norske hjem. Da er det ikke så lett å finne ut hva en skal gi dem til jul. Enten du skal handle til egne barn, fadderbarn, nevøer og nieser, barnebarn eller venners barn, så kan det være godt med noen gode julegaveideer så det nok en gang blir en magisk og uforglemmelig jul for de små!

Man kan naturligvis gi bort praktiske klær som holder barna tørre og varme hele vinteren, men du har sikkert lyst til å gi barnet favorittgaven i år! Med denne guiden kan du forhåpentligvis finne gaver som vil få barna til å juble. Samtidig håper vi dette er gaver som kan hjelpe til å utvikle barnas fantasi og kreativitet. Det er jo gjennom lek og samhandling med andre at barna lærer.

Men nok snakk: La oss vise deg våre julegavetips.

Julegavetips til barna

Adventskalender
Lego AdventskalenderFor å gjøre ventetiden ekstra spennende og stemningsfull, kan du gi barna en adventskalender. Noen velger å lage kalenderen selv, og kjøpe små gaver som man pakker inn og henger på kalenderen. Hva de små gavene består i kan variere med alt fra små lekebiler, klistremerker og figurer til godteri. Eller hva med å kjøpe et etterlengtet byggesett fra Lego, og fordele klossene (i rekkefølge etter instruksjonsboken) over 24 dager? Når ventetiden er over, er byggverket ferdig. Lego har allerede tenkt på denne muligheten, så for rundt 200 kroner får du kjøpt ferdige Lego-kalendere til ungene. Det finnes flotte ferdiglagede julekalendere også fra andre produsenter, som er egnet for ulike alderstrinn, med forskjellige tema, for eksempel Playmobil, Hello Kitty, Littlest Pet Shop, Lego City og mange flere.

For våre små prinsesser
Monster High-figurer står på mange jenters ønskelister i år. Dukkene heter bl.a. Venus, Rochelle eller Robecca… og er en favoritt blant unge jenter for øyeblikket.

Lego FriendsLego Friends-serien er ulike sett med Lego tilpasset jenter. Lego-figurene heter Mia, Olivia, Emma, ​​Andrea og Stephanie er fem venner som bor og arbeider i Heartlake City, vil din datter elsker dem. Man kan bygge bassenget til Emma, ​​huset til Olivia eller kjøkkenet til Stephanie og mye mer, og bare fantasien setter grenser for hva slags historier som kretser rundt disse bygningene.

For omsorgsfulle småjenter, som liker å leke lege eller sykepleier, er dukken Cicciobello helt perfekt! Dukken kan gråte, sove og drikke, og trenger omsorg fra en snill dukkemamma når den er syk.

Furreal KosedyrHar du ei lita jente som er glad i dyr? Hva med en mjauende katt som maler når den blir klappet, eller en hund som blir glad når hun nærmer seg? Furreal har søte kosedyr som oppfører seg som ordentlige kjæledyr, og kan være et bra alternativ til ekte kjæledyr når barna er for små til å ta seg av et dyr.

Dukkehus er populært blant de fleste småjenter. Selve dukkehuset kan være rimelig i innkjøp. Inventaret kan være noe mer kostbart, men her kan du jo være kreativ og lage møbler selv, eller kjøpe billigere utgaver enn det som er designet for det aktuelle dukkehuset. Lundby er et kjent merke innen dukkehus, som også selger mange figurer, møbler og interiør.

For våre små tøffinger
Beyblade er fortsatt aktuellt blant småguttene. En kan kjøpe ulike beyblades som har forskjellige styrker og en bane (Beystadium), der de spinnende beybladene møter hverandre. Noen av de snurrer fort, andre er flinke til å slå de andre ut av spillet. Spillet går ut på å spinne lengst.

For dem som er glade i å bygge, er Lego en evig vinner. Lego Star Wars Millennium Falcon er et must blant de litt større guttene, som vil gjenskape filmenes verden. Lego City går aldri av moten for dem som liker å leke brannmann, politi, el.l. Technic er en serie med Lego for barn fra 8 år og oppover. Man kan bygge alt fra firhulilnger til gravemaskiner. og fordelen med disse er at de er mer holdbare når man leker med det man har bygget. Det er uante muligheter når barna begynner å bygge Lego!

Trash PackTrash Pack er en av de store nye samletrendene. Samlefigurene er myke og kommer i små beholdere formet som søppelbøtter. Søppelbøttene kan stables, og man kan knipse eller sprette figurene mot bøttene slik at de ramler. Figurene kalles Trashies, og lever i søpla og er ofte ganske ekle! Det finnes større søppelbøtter, søppelbiler og ulike spill for de små figurene, som er populære blant gutter.

Gaver for hele familien
Gavene du gir til barna kan like gjerne være noe som samler hele familien for en morsom stund sammen.

Monopol gir muligheter for familien til å hygge seg sammen! Samtidig lærer barna om pengenes verdi, og at en både må være taktisk og ha flaks for å vinne. Monopol er en klassiker som bør finnes på enhver hytte. Det finnes også versjoner av Monopol Junior som er tilpasset barn.

Kortspillet Uno fra Mattel er også blant klassikerne. Samtidig som man har det gøy sammen hjelper spillet barna å lære tallverdier og farger.

Trenger du flere gaveideer? Her finner du aktuelle TV- og dataspill for julen 2012, og kule hi-tech-gaver for barn.

Publisert i Foreldre & barn | Merket med , , , , | Kommentarer av

MamaRoo – Hi-tech baby gadgets!

Hvem sier hi-techmarkedet må være begrenset til mobiltelefoner, datamaskiner og gadgets? Baby-markedet har blitt oversett når det gjelder nyskapende teknologiske oppgraderinger. Nå snakker vi ikke om leker, vi snakker om barnevogner og vippestoler og annet utstyr som kan gjøre dagen litt enklere for mammaer og pappaer.
MamaRoo vippestol
Vi har kommet over et amerikansk selskap kalt 4moms som spesialiserer seg på robot-oppfinnelser som skal hjelpe slitne foreldre.  Firmaet ble startet av robotingeniører fra det prestisjetunge universitet, Carnegie Mellon. 4moms har fylt en nisje i markedet med sine helt spesielle vippestoler, barnevogner, badekar, og snart reiseseng.

Barnevognen “Origami” folder seg sammen og opp igjen på egenhånd bare ved at man trykker på en knapp! Vognen lader seg når den ruller, kan lade mobiltelefonen din, og har kjørelys og LCD-dashboard! Kanskje fedrene plutselig melder seg på i diskusjonen om hvilken barnevogn man skal velge?

 

MamaRoo baby bouncer er et annet annerledes konsept fra 4moms. Den ser ut som en futuristisk hoppende stol med så elegant styling at selv Steve Jobs ville vært imponert. Utseendet er ikke det eneste spennende med denne stolen. MamaRoo forsøker å herme etter naturlige bevegelser som barnet er vant til, for eksempel: biltur, foreldrenes dype knebøy, vugging osv. Stolen har 5 forhåndsinnstilte bevegelser og flere hastigheter. Fordi mamaRoo har flere bevegelser enn en vanlig vippestol eller babyhuske, som minner om det å bli båret av en voksen, vil du lettere kunne finne en bevegelse som din baby liker.

 

Hvis funksjonene som vi har nevnt ovenfor ikke er nok, kommer mamaRoo også med en spilleliste med innebygde naturlyder og mulighet til å koble til mp3-spilleren slik at den lille avslappende toner fra din egen spilleliste. Setet er vaskbart, og kan stilles inn i flere posisjoner fra liggende til mer sittende stilling. Stolen egner seg for nyfødte og babyer opp til 12,5 kg. Barnet bør ikke kunne sette seg opp selv, 25 pounds. Det fins ikke så mange 4moms-produkter på det norske markedet, men MamaRoo får du kjøpt fra kr. 2599,-

Er dette redningen for slitne foreldre?

Publisert i Foreldre & barn | Merket med , , , , | Kommentarer av

Min nye hushjelp – iRobot Roomba 630

Jeg har fått meg hushjelp! En drøm er gått i oppfyllelse. Endelig kan noen støvsuge for meg mens jeg er på jobben! Endelig slipper jeg å tråkke rundt på brødsmuler og sand fra barnehagen. Jeg har kjøpt meg en iRobot. Nærmere bestemt en Roomba 630.

Vidunderet ble pakket ut fredag ettermiddag. Spenningen var stor i familien. Far i huset var skeptisk, men nysgjerrig. Ungene var helt i hundre. Mor var sikker på at dette var redningen. Maskinen skulle lades i 16 timer… Etter 30 minutter orket ikke sønnen i huset å vente lenger, og trykket på Start. Roombaen virret rundt på gulvet mens ungene panisk løp rundt og ryddet opp lekene som lå strødd utover stua og kjøkkenet. EN god funksjon hadde i alle fall roboten:) Lekene ble ryddet i en fei så de ikke skulle bli robot-mat!

Roomba i esken

Den neste timen kjørte støvsuger-roboten rundt i huset, tilsynelatende helt på måfå. Jeg må innrømme at den støyer forholdsvis mye, og den obligatoriske fredagshvilen på sofaen for far i huset ble noe amputert. Jeg stengte støvsugeren inne på kjøkkenet. Der jobbet den hardt med området nedenfor brødboksen, hvor smulene som regel samler seg. Til slutt hadde den dekket det meste av gulvet, stoppet fornøyd og pep en liten melodi for å si ifra at den var ferdig.

Så langt er jeg ganske godt fornøyd med hva den får til på et lite rom som kjøkkenet. Det var forholdsvis rent for smuler og støv, bortsett fra helt innerst i hjørnene. Jeg måtte naturligvis fjerne så mange hindringer som mulig på dens vei, som å løfte stolene opp på bordet, og trekke bordet litt ut fra veggen.

iRoboten har sensorer som sørger for at den ikke kolliderer i stor fart inn i vegger, og den kan “se” trapper slik at den ikke faller ned. Den klarer imidlertid ikke å se smale stolben og lignende, men derfor har den en støtfanger, som tar av for støtet. Når den møter på en hindring, prøver den å gå rundt den og finne veien etterpå. Det fungerer forholdsvis greit når hindringen er et bordbein. Litt værre er det når hindringen er to lave stuestoler og et bord oppå et flossteppe. Da strever den fortvilet med å komme seg under den altfor lave stolen så den kan fortsette på ruta si.

iRobot 630

På lørdag kjørte den seg fast på en laptop under sofaen mens vi var ute i hagen. Den sa ingenting når vi kom inn, og vi brukte litt tid på å finne den. Synd den ikke svarer når vi roper! Den snek seg også ut i gangen og kjørte seg fast i en skolisse, så forsikringene i bruksanvisningen om at maskinen er suveren til å komme seg løs, ble raskt motbevist. Men til robotens forsvar skal det være sagt at skolisser ikke var nevnt i bruksanvisningen.

Maskinen fungerer nok best når den får konsentrere seg om ett rom av gangen. Foreløpig har jeg sperret av rommet med Tripp-Trapp-stoler i døråpeningene. Men det følger med en “virituell vegg” som går på batterier (som ikke følger med, og derfor har jeg ikke har tatt  i bruk den virituelle veggen enda). Den skal fungere som romavdeler, og lønner seg å bruke hvis maskinen skal jobbe i store rom.

Roboten finner veien hjem til laderen sin, hvis det er der den ble startet. Dersom den nærmer seg tomt batteri mens den jobber, går den hjem og lader seg, før den fortsetter på jobben.

Roomba 630 gjør ikke en perfekt jobb hver gang, det må jeg innrømme. Det ligger fortsatt litt støv under sofaen min og inne i krokene når den sier den er ferdig. Men lar man maskinen gå litt hver dag mens man er på jobb, så blir det definitivt et langt mer støvfritt hjem enn om man skal gjøre denne jobben selv, for det har man jo ikke tid til!

Publisert i Hjem & hage | Merket med , , | Kommentarer av